Hazar Denizi

İlginçtir ki, Hazar Denizi bir göl gezegendeki en büyük yanı sıra, aslında. Gölün yatak okyanusa benzer Ama, deniz denir.
Nereye denizin adı oldu? eski zamanlarda yaşamış ve yetiştiricileri bazı kabilelerin Caspians onuruna seçildi bir hipotez vardır. Onlar Hazar Denizi güneybatı kıyısında yaşıyordu.

Hazar Denizi kıyı çizgisi beş eyalette içinde yer almaktadır olarak Hazar Denizi'nin tarihinin farklı ülkelerde birçok isim olmuştur. Örneğin, eski Rus bu deniz Khvalynsky denilen ve Hazar Denizi ve İran bugün Khazar aradı.
Hazar 10 milyon yıl önce kuruldu. Sarmat Denizi sadece Hazar Denizi oldu biri iki parçaya ayrılmıştır çünkü bu oldu. Tüm ikinci bölümü Karadeniz olarak bilinir.
Hazar Denizi yaklaşık 371,000 kilometre kare alanı. Maksimum 1.000 metre derinlik, ancak Hazar Denizi'nin kuzey kesiminde sığ denir. Hazar Denizi'nin derin değerindeki tüm Baykal bilinen geçer.
Yaklaşık 130 nehirleri Hazar Denizi'ne dökülür. Volga Hazar Denizi'ne dökülmektedir büyük nehri, onun tahliye yaklaşık 200 kübik kilometre olmasıdır.
Yaklaşık 50 adalar yaklaşık 300 kilometrekarelik hangi alanda birçok Hazar Denizi'nin parçasıdır.


istikrarsız Hazar Denizi, böylece Hazar Denizi ana hatlarıyla su seviyesi bazen değiştirilir. 50 metre maksimum su seviyesinde, Hazar, Karadeniz tebliğ edilebilir. -29m: Mark rekor değerde durdu Azaltılmış deniz seviyesi 1930 yılında başladı. Bunun nedeni olduğunu, deniz, kanallar, iklimi inşa eylemi. Hazar Denizi'nin İnsanın doğayla ilişkisi ihmal, seviyesi hızla büyümeye başladı, çünkü bilim adamları gelecekte arazi Hazar kilometre alacaktır bekliyoruz.

Hazar Denizi'nde petrol ve doğal gaz büyük mevduat hesabı yoktur. Petrol 1820 yılında üretim ve kaynakları çok büyük bir rakam yaklaşık 10 milyar ton, oluşmaya başladı. 10-15 milyar ton - gaz kaynaklarının da büyük rakamlar var.
İlginçtir, Azak Denizi'nde Hazar Denizi'nin soydan gelen fauna birçok temsilcileri bulundu. Bu iki kez deniz olabileceği anlamına gelir.


Yorumlar